alampauh

Thursday, May 26, 2016

Peluang Untuk Menjadi Pengasas Produk Secara Percuma

Assalamualaikum / Salam sejahtera...

Haa... ni ada berita nak kongsi..sharing is caring kan.

Siapa yang pernah terfikir nak berniaga? Berniaga merupakan ibadah dan sunah nabi. Ada tak yang mengalami sindrom ingin berniaga tapi tak tau macam mana nak mula? Macam aku ni… seronok tengok orang lain berniaga, dalam hati memang teringin sangat-sangat, tapi kalau nak buat sendiri memang tak tau macam mana nak mula dan hala tujunya. Tak tau nak tanya siapa dan minta tolong daripada siapakan? Tu lah yang aku selalu rasa..

Ni ada satu program untuk yang berminat menjadi usahawan tapi tak tahu dimana untuk mendapatkan bimbingan. Muslim Volunteer Malaysia (MVM) dengan kerjasama MOHA Group telah akan mengadakan satu program untuk merealisasikan impian tersebut.

Jika anda/kenalan/saudara-mara berumur 21-28 tahun, ni ada satu peluang keemasan untuk direbut. Peluang untuk 'menjadi pengasas produk' yang akan ditaja sepenuhnya oleh penaja dari syarikat MOHA GROUP SDN. BHD.... bestkan? 



Program apa?

Peluang keemasan untuk direbut


MVM Apprentice 2.0

#MVMAPPRENTICE merupakan program amal keusahawanan dengan kerjasama MOHA GROUP bagi memupuk minat keusahawanan seterusnya melahirkan usahawan kosmetik yang berjaya pada usia muda.


MAKLUMAT MVM APPRENTICE 2.0 2016

 Tarikh : 29 Mei 2016
 Masa   : 0900 – 1500

 Tempat
 EZAZ Wealth Management & Consultancy

 Alamat 
 No 13 B, Tingkat 2, Pusat Perdagangan Suri Puteri,
 Persiaran Jubli Perak, Seksyen 20,
 40300, Shah Alam, Selangor.

 Peserta               : Terhad kepada 100 orang sahaja!
 Pendaftaran        : 019 – 387 4397 Atiqah


SIAPA PERLU HADIR?
 Graduan baru
 Mereka yang sedang memburu kerja
 Mereka yang ingin menjadi pengasas produk
 Mereka yang ingin belajar tentang pengurusan kewangan
 Mereka yang ingin belajar mengenai pemasaran online/offline



Bagi anda yang berminat untuk sertai “Preview MVM Apprentice 2.0” syarat yang dikenakan sangat mudah ;

Sebelum   : Minimum CGPA 3.0    21-25 TAHUN

Sekarang : Minimum CGPA 2.5     21-28 TAHUN



OBJEKTIF

 -Memberi peluang kepada graduan yang berlatarbelakangkan keluarga yang kurang berkemampuan      untuk menaik taraf kehidupan mereka.
 -Meningkatkan peluang pekerjaan dalam kalangan graduan yang menganggur.
 -Memberi peluang kepada graduan mempelajari dan menceburi bidang keusahawanan.
 -Menerapkan etika perniagaan yang progresif serta sikap positif bagi membolehkan graduan mengamalkanya dalam menjalankan perusahaan / perniagaan ke arah mencapai matlamat Wawasan2020.
-Meningkatkan keyakinan graduan yang baru menceburi bidang keusahawanan untuk terus lebih maju.
-Melahirkan usahawan muda Islam yang berkualiti tinggi.
-Membantu meningkatkan ekonomi keluarga graduan.
-Melahirkan generasi yang mengamalkan Sunnah Rasulullah dan berjaya di dunia dan akhirat.



BERSAMA 3 PANEL MVM APPRENTICE


YAYA MOHAMAD
Yaya Mohamad merupakan Pengarah Urusan bagi syarikat MOHA Group Sdn. Bhd dan dua syarikat lain iaitu MOHA Trading Sdn. Bhd serta MOHA Biotech Sdn. Bhd. Beliau merupakan usahawan kosmetik yang berjaya dalam usia muda. Usia muda dan kepayahan hidup sebelum ini tidak menghalang beliau untuk terus maju dalam bidang keusahawanan kosmetik. Mempunyai pelbagai produk kecantikan yang hangat dipasaran dan dikenali di serata Malaysia serta dikagumi oleh usahawan yang lain.


SHIDA MOHAMAD
Shida Mohamad merupakan Pengurus Besar Jamutera Trading Sdn. Bhd. serta pengasas kepada 5 produk kecantikan dan kesihatan khas untuk pasaran online bermula pada awal tahun 2014.

YA MUHAMMAD
Ya Muhammad merupakan seorang usahawan muda dan Presiden kepada Pertubuhan Sukarelawan Muslim  Malaysia (Muslim Volunteer Malaysia Association). Beliau juga aktif memberikan latihan berkaitan pemasaran Online kepada Usahawanan Muda.




BAGAIMANA UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI CALON MVM APPRENTICE?

Jika anda berminat, boleh terus whatsApp “saya berminat untuk hadir ke “Preview MVM Apprentice pada 29 Mei ini” beserta nama penuh anda ke no;

         
(019–387 4397)  – Atiqah.


Untuk maklumat lanjut boleh layari  laman web ni..







         Hmmm… macam mana? Jangan tunggu lama-lama…kalau kita tak berani mencuba macam mana nak maju kan…platform dan peluang dah ada depan depan mata, rugi kalau tak rebut..rezeki kalau kita tak usahankan tak akan datang dengan senidiri..

         Bagi graduan yang masih tercari-cari hala tuju tu apa kata cuba program ni…pada kawan2 yang ada saudara atau rakan yang masih mencari kerja…boleh lah tolong war-warkan…

8 comments:

  1. Umor dah terlebih..kalau tak mau apply ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tk pe boleh tolong hebah kan..kot2 ada sedara mara ke..

      Delete
  2. Tu la. Mampu heboh ja. Umur dh lajak. Kekek

    ReplyDelete
  3. Jom abg nan join.. ^.^ teringin nak berjaya mcm Datuk Aliff syukri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umo sy dh terlebih limit..cuma tolong war2kan kt kenalan n fmly je.. ☺

      Delete
  4. info ni kena share ke orang ni.mana tahu ramai lagi yang berminat akt luar sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dah... group fb, ig n group wasap dh diwar-warkan... :)

      Delete
  5. Murah jugak ni. Bukan senang orang nak share ilmu bisnes. Anak muda kena lebih ambil perhatian dan kena menghadirkan diri.

    ReplyDelete