alampauh

Monday, March 7, 2016

Kembara KBBA9 Taman Negara, The chronicles : BB?

Assalamualaikum / Salam sejahtera


huh kesibukkan melanda...nak update blog pun tertangguh...masih nk cerita pasal pengalaman kemabara ke taman negara...

hehehe... mungkin ramai yg dah tahu... untuk kembara kali ni Cosmoderm antara penaja utamanya...
jadi dapat lah merasa produk-produk dari Cosmoderm ni...

Dan seperti biasa aku ni bukan lah jenis yg sangat produk-produk kosmetik nih...tapi kan rasanya aku dah jadi penggemar produk Cosmoderm ni...terutama MAGIC..

Tapi kali ni bicara kita tentang satu lagi produk yg dapat masa pergi ke Taman Negara..apa produk dia...tadaaaaaaaaa....




BB cream spf 35 PA +++ .... satu yang paling aku suka pada produk Cosmoderm ni adalah HALAL...senang pakai tanpa ragu-ragu...dulu aku ingatkan susah/cerewet kalau nk pakai benda-benda ni semua...rupa senang dan cepat jer...

tepek kat ujung jari skit....dan sapu kat muka...bagi rata...tka dak sapa pun yang perasan kita pakai benda alah ni...jangan takut ye abam-abam sekalian...tk nampak mcm pakai bedak pun..ianya juga sesuai sebagai 'asas mekap' yang aku tak tahu apa benda...( mungkin sapu BB cream ni sblm pakai mekap kot...abam tak pernah mekap dik mana nk tahu)

Lelaki macam abam pakai ni untuk lindungi dari sinaran UV lah ye...al maklum lah masa pegi Taman Negara...ye lah dengar Taman Negara kan...ko ingat sepanjang masa jalan bawah pokok??

Kena aktiviti 4WD tu ...hah...tengah-tengah hari rembang dok kat belakang 4WD tu...bumbung pun tarak...panaih lit lit... terbakaq kulit oooo...
Jadi ada BB cream ni sekurang-kurangnya dapat lindung sikit kulit dari sinaran UV tu...jangan tak tahu cuaca sekarang ...dia punya bahang lain macam ooo...

Jadi BB cream yg masih ada ni boleh la buat pakai masa nak keluar rumah masa siang yang panas nih...( tapi abam lebih rela dok dalam tempat ekon ...tak tahan la panaih)

tak salah pun pakai untuk jaga kulit kita... terima kasih Cosmoderm

Masa nek 4WD.. panaih lit lit
nek sampan pun tengah2 panaih tau

~gambar kredit kepada blogger KBBA9

1 comment:

  1. yg ni mmg elok sbgai sunscreen. and xmelekit. pakai pon selesa je. faa jenis mekap, bila pakai under mekap x rasa berat

    ReplyDelete