alampauh

Tuesday, March 29, 2016

BVS : Wajib ulang tonton!!!


Batman vs Superman..
Fuh..aku memang suka tengok filem² superhero ni...memang dari kecik asyik dok berangan jadi superhero kan...Jadi filem² genre macam ni memang sesuatu yang dinantikan...
Tapi sebelum aku nonton filem ni, bnyk pula spoiler...adeh..abam sabor je lah..
walaupun banyak komen-komen yang berbaur negatif pasal filem ni, abam cuba tak amek port.

Malam semalam baru sempat nak pegi menonton...pergi dengan kawan, tayangan pukul 11 malam, lepas keja... gigih kan? minat punya pasal... yang kawan abam pulak fikir kami nak tengok boboboi..eh ko ni yang aku mesej, ko kata ok tu mende? ada jugak yang kena ketuk pala nih...pastu berleter cakap review filem ni tak best...adeh..jom tengok dulu boleh tak?

ok, pendekkan cerita...hmm...
Filem ni bagi aku memang wajib untuk aku ulang tonton...nak tahu sebabnya? meh nak kasi review skit...
jeng jeng jeng... 
memang wajib ulang nonton lah sebab banyak part yang aku tak tengok, tertidur..adoi lah..aku ni jenis yang jarang tertidur dalam panggung...tapi filem nih..memang membuai² jer rasa nak tidur tu..ntah brapa kali aku terlelap...bila buka mata tengok sebelah, kawan aku jegil mata kat aku...hehehehe
part yang menarik kat ujung² tu je la kot, part lawan² tuh...yang lain tak dapat aku nak ceritakan sebab terbuai sangat sehingga terlelap..

mungkin sebab waktu nonton tengah malam, 
mungkin sebab letih lepas kerja
atau
 mungkin sebab faktor usia yang makin menginjak dewasa...
tapi yang pasti aku wajib ulang tonton sebab aku masih tak tahu ceritanya..
hehehehe

p/s: ada juga part yang membuatkan aku tergelak...bila teringatkan joke Ben Ashaari.. ada naked scene katanya..hah tak tapis ke? rupanya ada adengan kuda lalu tak berbaju.. hmmm...dush

ANDA BAGAIMANA?!!...

Monday, March 7, 2016

Kembara KBBA9 Taman Negara, The chronicles : BB?

Assalamualaikum / Salam sejahtera


huh kesibukkan melanda...nak update blog pun tertangguh...masih nk cerita pasal pengalaman kemabara ke taman negara...

hehehe... mungkin ramai yg dah tahu... untuk kembara kali ni Cosmoderm antara penaja utamanya...
jadi dapat lah merasa produk-produk dari Cosmoderm ni...

Dan seperti biasa aku ni bukan lah jenis yg sangat produk-produk kosmetik nih...tapi kan rasanya aku dah jadi penggemar produk Cosmoderm ni...terutama MAGIC..

Tapi kali ni bicara kita tentang satu lagi produk yg dapat masa pergi ke Taman Negara..apa produk dia...tadaaaaaaaaa....