alampauh

Saturday, February 13, 2016

Ninja Van...macam mana ko buat keja ni??!!

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?

Macam mana ngn ari minggu ni? semua ok ke?
ni nak cerita skit pasai service courier "NINJA VAN"

Biasa la ... skrg ni ramai yg suka shopping online.. aku pun tergolong  dalam kumpulan tu la...hehehe bukan apa... senang... belek2 kat laptop atau handphone je... tak payah nak sesak2 keluar umah pegi shopping mall... 

Tapi shopping online ni ada juga keburukkan dia... macam yang terjadi kat aku ari ni.
Nak dijadikan cerita.. aku ada la beli satu barang..
Pastu dapat sms dari Ninja van yang penghantaran akan dibuat pada hari ni (sabtu).


Jadi, rancangan nak kuar jalan2 semua tak jadi la... sbb nak tunggu ni...kat umah ni tak de orang lain.
sementara dok tunggu tu... buat le kerja rumah skit.. umah dah berselerak kan... jadi...sementara tu basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, basuh pinggan...etc

tunggu punya tunggu tak sampai2 jugak... pintu semua buka siap2... takot nnati dia mai tk perasan plak...pintu depan dan sliding door pun buka gak...konon2 nk bagi signal kat penghantar tu yang aku ada kat umah...

tetiba dapat notification yang penghantaran telah dibuat...

WTF!!!!


Eh? bila masa plak aku terima?
siapa yang tandatangan?
macam mana dia boleh serah barang? tak tengok ID penerima ke apa?

angin satu badan jugak la...pastu nak call pun tak dak no phone...aku reply email.. dpt respon, tp macam mesin je yg reply...then aku call customer service lazada...diaorg ckp akan siasat ngn 
si ninja tu..
huh... sakit ati sesangat...menyusahkan orang sungguh la...penat tunggu kat umah ni..

dan sampai sekarang masih tak dpt jawapan... tgk la esok mcm mana...




No comments:

Post a Comment