alampauh

Sunday, February 28, 2016

Kembara KBBA9 Taman Negara, The chronicles : Magic


It's magic, it's magic, i've got the vibe that you need
 It's magic, it's magic, i've got the vibe that you need
Kachchaa nahin kuchh bhi pakkaa nahin
Kuchh bhi hotaa hai jo kuchh bhi sab khel hai
It's magic, it's magic...It's magic, it's magic 

~koi mil gaya

Eh masa nak taip post ni tetiba teringat lagu dari filem hindustan ni plak..apa lagi buka youtube layan la sambil-sambil cari idea nak menuliskan..
Assalamualaikum / Salam Sejahtera..

Ok lah kita nak berbicara pasal 'Magic body lotion' produk dari Cosmoderm ni..
Aku ni bukanlah lelaki metroseksual yang jaga sangat penampilan diri.. selalunya apa yang aku bawa bila pregi 'travel' ni  hanyalah berus gigi dan ubat gigi je...sabun dan syampu selalunya ada kan di tempat penginapan.. memang mudah dan simple je hidup aku ni kan :P

Saturday, February 27, 2016

Kembara KBBA9 Taman Negara, The chronicles : Han Rainforest Resort


Assalamualaikum / Salamsejahtera..
Nampak banner kat atas tu.? Ye kita bercerita pasal kembara ke Taman Negara Pahang lah ye.
Kembara bersama Kelab Blogger Ben Ashaari.

Kembara kali ini telah ditaja sepenuhnya oleh beberapa syarikat seperti Camellus, Cosmoderm, Yeo's, Pran, Nanafa Juta beauty dan Han Rainforest Resort antara penaja utamanya.


Kami bertolak ke Han Resort lebih kurang pukul 9 malam hari Jumaat. Bersama kembara ini ialah seramai 35 orang blogger hebat ( err tak termasuk aku lah ye...aku blogger suam-suam kuku je ).

Tuesday, February 16, 2016

Percuma jer...

Biarlah gambar yang berbicara... mood malas nak pegi cari gaduh.. so aku redho je la... percuma je pun.. Diam!! Jgn kata apa2...awas

Jom berkursus...

Assalamualaikum..
Jom kita berkursus.. 1st utk tahun ni.. tak salah menimba ilmu...kann
Lagipun mmg minat bab2 excel formula nih...hehehehe..

Jom jom jom....kursus lah kita ye.. ( oh cikgu dh start ngajar )

Sunday, February 14, 2016

Ada lagi masalah... aduyai

Assalamualaikum..
Dah baca 2 post sblm ni tak? ( mcm la ada org tgk blog aku skrg ni..)

Ok sambung cerita.. aku ingat semua dh setel bab beg yg aku beli online dari Lazada tu..
Rupa-rupa ada lagi masalahnya.. aduyai..
Macam biasa lah kan... dapat barang yang kita beli, mesti nak belek-belek kot-kot ada cacat celanya kan...

Dan apa yang aku jumpa? ... size plak tak betul... aku order 40L...dapat 50L pulak

kalau tak cetak saiz kat beg tu (macam dalam gambar) aku memang tak akan tahu saiz dia tak betul... ni dah ternampak tu mula lah hati rasa tak tenang..

Yela.. boleh je kan diamkan diri... untung apa dapat beg yang besar sikit... lagipun tak ada sapa yang tahu... bukan salah kita kan? Sapa suruh hantar salah saiz...

Tapi tu la kan...hati rasa tk tenteram... maka hari aku telah ambil keputusan untuk call lazada.. call lambat lah plak... pekerja dh balik.. dah lepas pukul 6 petang...

Hmmm... nak buat macam mana?? Biarkan je? Kira macam rezeki lah kan?? Err... hati masih tak tenang...

Ok lah... hantar email lah... ok dah siap karang dan 'sent'... haaaa baru tenang skit rasa... dalam email tu bagitau yang saiz salah... dan harga beg tu mahal sikit... jadi dah tanya macam mana nak  bayar duit selebihnya tu...

Jadi tanggu esok la kot untuk diaorang balas email tu...

Jadi nak tahu apa kesudahannya..??  Nantikannnnnnnnn....

#macammacam #lazadaohlazada

Saturday, February 13, 2016

Akhirnya...

Baru je aku post kt blog.. tk sampai sejam.. dlm kul 9... tiba-tiba terdengar bunyi motorsikal kat luar umah.. tiitt..tiiiitttt..titttttt.. dia bunyikan hon....
menjenguk ke luar jendela..

Eh ada delivery... 'Ninja Van' mai.. tp nek motorsikal.. aku kuar pegi amek..dia minta maaf hantar malam2... hmmm..

Ninja Van...macam mana ko buat keja ni??!!

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?

Macam mana ngn ari minggu ni? semua ok ke?
ni nak cerita skit pasai service courier "NINJA VAN"

Biasa la ... skrg ni ramai yg suka shopping online.. aku pun tergolong  dalam kumpulan tu la...hehehe bukan apa... senang... belek2 kat laptop atau handphone je... tak payah nak sesak2 keluar umah pegi shopping mall... 

Tapi shopping online ni ada juga keburukkan dia... macam yang terjadi kat aku ari ni.
Nak dijadikan cerita.. aku ada la beli satu barang..
Pastu dapat sms dari Ninja van yang penghantaran akan dibuat pada hari ni (sabtu).


Jadi, rancangan nak kuar jalan2 semua tak jadi la... sbb nak tunggu ni...kat umah ni tak de orang lain.
sementara dok tunggu tu... buat le kerja rumah skit.. umah dah berselerak kan... jadi...sementara tu basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, basuh pinggan...etc

tunggu punya tunggu tak sampai2 jugak... pintu semua buka siap2... takot nnati dia mai tk perasan plak...pintu depan dan sliding door pun buka gak...konon2 nk bagi signal kat penghantar tu yang aku ada kat umah...

tetiba dapat notification yang penghantaran telah dibuat...

WTF!!!!


Eh? bila masa plak aku terima?
siapa yang tandatangan?
macam mana dia boleh serah barang? tak tengok ID penerima ke apa?

angin satu badan jugak la...pastu nak call pun tak dak no phone...aku reply email.. dpt respon, tp macam mesin je yg reply...then aku call customer service lazada...diaorg ckp akan siasat ngn 
si ninja tu..
huh... sakit ati sesangat...menyusahkan orang sungguh la...penat tunggu kat umah ni..

dan sampai sekarang masih tak dpt jawapan... tgk la esok mcm mana...




Monday, February 1, 2016

Selamat Hari Wilayah 2016

      Selamat hari wilayah!!! Yahooo... kenapa aku gumbira?? Sbb aku keja KL.. so paham2 je la kan... cotiiiiiii...
      Ye la bkn selalu dpt cuti free kan.. Wilayah Persekutuan antara negeri yg sikit cuti umumnya.. ataupun yg paling sikit.. dulu lagi lah sikit cutinya berbanding negeri lain..
     Alhamdulillah skrg ni dh tambah cuti Thaipusam dan Nuzul Quran.. apa yg penting kita dpt cuti kann... :) ..
     Sesiapa yg bekerja tahu lah kan betapa gumbira cuti klu tk perlu pakai cuti tahunan..
So cuti ni nk pegi mana ye...???
Bendera Wilayah Persekutuan