alampauh

Sunday, March 17, 2013

Dah 4 bulan tak update ko...!!!

Assalamualaikum...

huih sedar tak sedar dah 4 bulan tak update blog ni..
hehehehe 
Aku pun tak tahu blog ni masih ada ke orang yang baca...
tp tak kisah lah kan ada orang baca ke tak..

ni lah yang dikatakan hangat2 tahi ayam ayam kan...
bukannya apa, bukan senang nak dapat mood
and idea nak menulis ni ( tulis ker? bukan taip ke?)

Aku pun kekadang heran gak dgn blogger2 yang dok 
update blog diaorang hari2...mana mai idea yang mencurah2 tu..
aku ni idea kering kontang smpai 4 bln..(tak nak ngaku MALAS )

Ha apa yang aku nak crita kali ni...??
 korang pernah dengar pasal migrain??
Yang sakit kepala melampau tu....

minggu lepas ( or 2 weeks ago ) penyakit tu hinggap kt kepala aku plak...
sakit bukan kepalang lagi kan...berdenyut2... semua jadi eksterm...
dengar bunyi rimas, bau perfume pun sesak nafas, tengok cahaya pun kepala berdenyut...
Apa lagi dh tk tahan, pergi la jumpa doktor...

Aku pun criter la simtom2 yg berlaku kt aku kan...
hah ni la yg buat aku terkejut...
MIGRAINE WITH AURA kata doktor tu...
AURA??
pelikkan...tp mmg ada rupanya benda tu....

camna doktor tu tau...sbb simtom2 yang aku bgtau kt dia lah...
AURA tu mcm sign orr tanda2 sblm kena serangan migrain yg teruk..
Aura tu plak berbeza pada setiap orang...
apa tanda2 yg aku dpt???
HALF BLIND...
hah cmna tu...2 jam sblm kena migrain aku kena cm "blind spot"
camtu...mcm ada benda tutup kt mata aku ni..semua nampak separuh jer...
contohnya; MALAYSIA
aku hanya nampak MALAY jer...separuh lagi hilang.

Enhancements reminiscent of a zigzag fort structure

Mostly one-sided loss of perception

cm ni ler lebih kurang apa yg aku nampak

sbb tu lah aku pegi jumpa doktor..
aku tk tahu pun yg sakit kepala tu migrain...
ingatkan sakit biasa jer..jumpa doktor sebab nk check mata jer...
takottttt oooo tetiba tak nampak...
akhirnya aku tahu puncanya...migraine with aura...

ps : yang best dpt MC ( best ke klu kepala berdenyut2 sepanjang hari? )

No comments:

Post a Comment