alampauh

Saturday, June 30, 2012

Alamak 30 JUN 2012!!!


Salam semua.....

Alkisahnya:

Dah bertahun dah tak tukar spec mata ni..
So, apa lagi mlm tadi survey2 lah model2 frame terkini...
Rasa cm nk ikut trend skrg la...
satu dunia kot dok pakai spec style cm ni...
tgk dlm movie pun semua cm ni jah..
aku tgk kt drama pun pelakon semua dok pakai spec cm ni..
tk kira lah M'sia ke obesi ke...sama jah!




NERDY-STYLE

So ni hasil aku dok google..
ni antara yg menarik perhatian aku lah..hehehehe
RB5279
yg ni boleh tahan meanarik...suka gak pesen nih...
RB5228
yg ni  lebey kureng sama cm atas tu, cuma bulat skit...
RB5246
yg ni plak kurang lebih mcm yg aku pakai skrg lah..

RB5169
Yang ni aku paling suka...rasanya nk cari yg macam ni je la..

Nak di jadikan cerita, pg tadi kuar2 depan laman..( ceh cm bnyk sgt laman umah teres ni..)
terpandang lah kat depan cermin keta...

ALAMAKKKK 30 JUN 2012

Sedey sob sob lah...
punah harapan nk buat spec mata baru..
beriya2 nk gi shopping mall ari ni..

sbbnya????

Tarikh tamat tempoh: 30 Jun 2012
cmna??? cmna???
kenapa lah boleh clash plak nih...
 tertangguh lagi lah hajat nmpk nya...

~pagi yg cerah tetiba rasa suram~

~Wassalam~


Friday, June 29, 2012

Berita Pilihan : Wang kertas baru di pasaran

Sumber : Utusan online

meh..meh..boleh tukar duit untuk angpow Raya..

KUALA LUMPUR 26 Jun - Bank Negara Malaysia (BNM) berkata, wang kertas siri baru Malaysia akan berada dalam edaran mulai 16 Julai 2012.
Berikutan itu, BNM telah mengadakan beberapa sesi pertemuan sejak beberapa bulan yang lalu dengan pihak berkepentingan bagi membolehkan pengenalan wang kertas siri baru Malaysia ini berjalan dengan lancar.
Mereka yang terlibat ialah institusi kewangan, kompleks membeli-belah, syarikat pengangkutan awam, syarikat telekomunikasi, pengendali tempat letak kereta, pemilik kios pembayaran serta pengendali mesin wang tunai dan tiket.
BNM dalam kenyataan di sini berkata, sekiranya pihak berkepentingan tersebut belum berbuat demikian, mereka hendaklah mempercepatkan pengubahsuaian mesin mereka agar boleh menerima wang kertas siri baru untuk kemudahan orang ramai.
Seandainya pengubahsuaian mesin mereka tidak dapat disiapkan menjelang 16 Julai ini, penyelesaian alternatif hendaklah disediakan, contohnya penyediaan kaunter pertukaran wang kertas atau kaunter tiket manual.
Orang ramai boleh menghubungi BNMLINK di 1-300-88- 5465 atau menelefon 03-26988044 sambungan 7307/ 8658 atau menghantar e-mel kepada ncs@bnm. gov. myuntuk maklumat lanjut.

~P/S : Nanti raya semua pakat pulun letak duit baru lah ye dlm angpow paket...( jenuh le aku nk kena tukar duit untuk tahun nih...huhuhuh )

Sarap 1Malaysia... ;)

Salam semua....




Hehehehee...
ni la sarapan aku pagi tadi...
So apa yg korang makan.
aku rasa makanan ni mmg fofular kan..
baleh dikatakan sarapan 1Malaysia lah..

ROTI CANAI + TEH TARIK/TEH AIS

 Pergghh...mmg tangkap maut la kalau dapat pekena pagi2...
so apa yg korang makan utk sarapan pagi?

semua tu 'tepuk dada tanya selera' lah kan...

~bestnyer rini ari Jumaat~


MADU OH MADU...

Salam semua...

hmm...madu...kalau org lelaki mmg suka kan..
kalu org pompuan..pergh...dengar je madu mcm dengar perintah utk berperang..
hehehe betul ker?

sabar..sabar..sabarrrr...
ni aku nk crita pasal madu asli...bukan madu tiga..

Masa aku pi ngurut kaki, lutut terkehel masa main badminton,
 kak Dar ( tukang urut tu, dah tua tp mmg org pggl dia 'kak' 
tp dah tahap makcik2 dah)..
masa ngurut tu mcm2 petua yg dia bagi...antaranya suruh minum madu..
err minum ke makan madu? hmmm konpius sekejap..
kalau madu tu letak dlm sudu kira minum ke?
eh tetiba terkonpius...minum/makan madu.??/

apa2 je lah...tp petua yg kak Dar bg tu mmg kena minum lah,
sbb kena campur ngn air suam secawan, kacau dan minum tiap2 pagi.
dan aku pun buat lah...ye la kan...mmg bnyk dah dok dengaq khasiat MADU ni kan...

ni lah madu yg aku selalu minum...beli kat pasaraya jer..
sblm ni mmg tk pernah nak makan/minum madu cm tu jer...
mula2 buat madu campur aur suam tu mmg tk habis minum..
mcm dah set dlm otak, ubat, EEEEIIII...jd minum pun tk habis..

Dan kisah selanjutnya,
minggu lepas aku pegi PD..
jalan2 kat pasar mlm tepi pantai tu, ada ler awek jual MADU...
aku pun try rasa...wah lain benar rasanya...MADU TUALANG kot.
tp mmg lain rasanya lagi sedap dari madu yg aku beli kat pasaraya tuh...huhuhuh


Aku beli madu ni sbb ada org bg tau, makan/minum madu ni boleh
sembuhkan batuk. Ya, aku batuk dah lebih seminggu...ubat batok tak jalan.
So try lah petua2 yg org bagitau nih...
Tp apa yg aku nk bgtau kat sini...madu tempatan mmg sedap..

JADI BELILAH BARANGAN TEMPATAN!!

Dan kaum2 hawa sekalian, jgn benci MADU ye!

Thursday, June 28, 2012

SPain Vs PORtugaL..4-2 (PENALTI)

salam pg khamis...
Ada sesapa yg tgk ker?
mesti ramai yg tgk kan..
dan ramai jugak yg macam aku nih...
tunggu result je la...
nk bersekang mata tgk bola pagi2 buta?
tidak lar jawabnya..
Mau tersengguk2 kat opis nanti..

Apa yg penting pg2 lagi dah dapat update kan...
terima kasih ler kepada yg rajin updatekan semua result tu..
kan zaman skrg ni senang je kan nk dptkan info..
semua kt ujung jari je..~tp jgn lupa bayar bil, klu tk mmg tk guna gk le.

ye la kan, klu dah bil tertunggak, internet tk leh akses cmna?
skrg nih semua info cepat...semua nk jd yg paling cepat update info...
buka je FB ada dah...
on twitter pun bnyk yg update...

sesapa yg nk ulasan lebih lanjut leh terjah blog Encik Zaharin nih 

So org2 yg cm aku nih...celik mata, clik clik clik...
dah dpt info...

TAHNIAH SPAIN! 

GERMANY vs ITALY
Korang pilih yg mana?

aku? 

GERMANY

Wednesday, June 27, 2012

"SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 NASZ"




"Mengapa saya suka terjah dan baca blog Nasz?".


salam...
tetiba ke jawab persoalan kat atas ni kan...
sbb aku terjah blog nih?
hmmm...tgh blogwalking je sbnrnya..
masa tgh boring-boring dok kat opis.. 
(opsss~ kantoi plak, pecah lubang sendiri)
klik2 kt blog Encik Zaharin tup tup sedar tak sedar terus sampai kt blog nih..
begitu lah kisahnya..

then...
baca2 lah skit info mamat nih...
ooo rupa2nya pernah bersekolah di sekolah yang sama.
menarikkan tetiba jumpa orang yg bersekolah di sekolah yg sama.
dalam hati mcm 
" wah mamat ni pun sekolah tu jugak ker.."

sekolah apa? 

yessss... sekolah yg paling tua di Asia Tenggara...
 PENANG FREE SCHOOL

tp aku sekolah kt situ 3 tahun jer..
tp 3 tahun yg best ...
:p

so begitulah cerita-ceriti ttg cmna aku boleh ter'terjah' ke blog ni
and pastu ter'follow' plak..

Adios amigos

~wassalam~

WW : See Food?

@Tanjung Harapan... hancuss harapan nak diet..huhu~

Tuesday, June 26, 2012

Salam pagi Selasa..!!

Salam semua....

hmmm...hari ni dimulakan kan dengan:
Bagi kucing makan..
tu pun lepas mandi, solat n menyerika baju lah kan.
almaklumlah bujang...
semua kena buat sendiri lah bro...

hah bab kucing nih...
ada sekor ibu kucing yg telah dgn 'rasmi'nya
menetap kt umah sewa aku nih..
nk buat cmna, nk halau kesian plak
sbb ada 3 ekor kitten yg kiut.

sbb kesian tgk ibu kucing tu kurus..
so adik aku telah beli makanan kucing..

Jadi tiap2 pagi keja aku sekarang:
bagi makan kucing sebelum pegi keja..


ni ler pic yg sempat paparazi snap. ibu kucing tu garang siot..

p/s:~ agak2 apa nama yg best utk 3 ekor anak kucing nih??

Monday, June 25, 2012

jas mai simpel tot.. :)

Salam...
Pasai apa ada logo ani sup utara tu?!

Hehehe..
bukan apa, tadi aku pi makan kat sana.
nk buka posa. kedai tu dah dekat qhumah.
lagi pun kedai tu pun baru buka.

So, pi try pi la kan.
Aku mmg tk pernah pi makan kt kedai sup ni.
Sebab Utama:

1.AKU BUKAN PENGGEMAR SUP

Tapi nk try punya pasai pi jugak la kan.
Perut pun tengah lapaq gila.

Jadi apa yg aku order?
SUP AYAM CENDAWAN- SET
SET dia mai dgn nasi putih, telur masin, timun n sambal

2. AKU BUKAN PENGGEMAR TELUR MASIN

Jadi perlu ka aku komen pasai kedai nih?
layak kah?

Bagi yg citarasa terhadap sup ni ala kadar mcm aku..
mmg ok ok je la...

tp apa yg aku boleh komen
1. ayaq tembikai dia manih melecas
2. sambal pedas berdesing

tu komen betul...ttg sup,
tu aku serah kpd penggemar2 sup sekalin utk nilai sendiri
Lain org lain selera dia kan...
mungkin ada yg suka..

kepada yg belum cuba, sila2 kan lah...
belum cuba belum tahu..


salam pagi SENIN...Assalamualaikum...

 Selamat...
dah lama tk jenguk kt blog nih...rindu plak....dah mcm tk up to date sgt...
tetba tgk blogspot ni pun dh berubah... tergaru2 gak nk explore balik...
ni sesaja je post entry sblm gi keja... dah lama sngt tk menaip...
rasanya mood nk berblog dah mai balik kot...hehehehe
hopefully tk hangat2 taik ayam lah kali nih...

BERJUMPA LAGI YERR... SELAMAT BEKERJA...

~monday blues tetiba.....~~~~~