alampauh

Sunday, June 12, 2011

1st CLASS..!!

sebelum tuh ...baca ni dulu..BOWLing TIme!!

YES!!!!
free movie...again...hehehe..
x-men mmg cerita kesukaan aku..
semua filem aku pi tgk kat wayang..
kira 'MATI SUSAH KIPAS' ler..

aku pi tgk kat GSC Pavilion..
lepas main boling td aku terus ke Pavilion..
hmmm..samapi sana agak awai gak ler..
2.30 pm..movie kul 3.00pm

dah samapi tuh aku call ler mereka2
yang kata nk mai..
mula2 aku call FW (bkn nama sbnr)
she said " OTW" dan suruh aku call 'Azrina'(juga bkn nama sbnr)
Baru jer ckp 2-3 patah tetiba 'Azrina' letak phone..
Aik?! 

lepas tuh baru aku tau cerita sebenar..
rupa2nya masa aku call dia, dia tgh driving..
and ada sorg polis nampak dia jwb phone masa drive..
So apa lagi..polis tu gertak nk saman..
dia kata nak saman saman lah..
pastu polis kata boleh 'settle' kat situ..
WHAT?!! mmg tk bermaruah punya polis..
saja cari kesalahan org semata2 nk 'duit kopi'

"apa pun i'm sorry 'Azrina', x tau u tgh drive"

kembali cerita pasal x-men..
kepada semua yg minat x-men, movie ni mmg 
dok dlm kategori wajib tonton ler..
so korang boleh tau pasai apa
x-men n magneto gaduh..pasai apa prof-x lumpuh..

REVIEW:
PLOT: 7.5  (menarik dan tersusun...tk le pening2 kepala nk pikir..)
WATAK: 7 (ok.. tp aku rasa sesetengah watak perlu di'kembang'kan..)
SINEMATOGRAFI: 7 (sbb 1/2 scene tu CGI tk berapa smooth)
PELAKON: 7 (ok ler)
AKSI: 6.5 (aku rasa aksi bertarung between 'mutant' kureng)

dan aku bagi 4 drpd 5 bintang..sebab aku suka X_MEN
:)

2 comments:

  1. Dkesian azrina angkara ko...so azrina layan polis tuh ker dier kena saman?...memacam lah ko kan...CGI tak smooth lah aperlah...dahlah tengok free ..hampesss

    ReplyDelete
  2. Betul ler..kekadang cgi tuh nmpak cm kartun skit..tp still ok lah..'azrina' tk kena saman..tp kena bg duit kopi ler..

    ReplyDelete