alampauh

Wednesday, June 15, 2011

Merempit wei..!!

alkisahnya..
Minggu lepas kalau pi
kerja best jer...jalan kosong.
bukan yg betul2 kosong...kt KL ni
kalau nk tunggu jalan kosong time raya la kot..
tu pun aku dengar orang criter jer...sbb
time2 raya ni aku sama gak ngan
orang lain...BALIK KAMPUNG..
nk raya kat kl ni? oh TIDAKKK..

ok sambung balik bab merempit nih..
aduh hari nih nk pi keja...
keta punya la bnyk..tak tau aku cerok mana
dia mai bnyk2 nih..

Apa lagi kena ler guna skill yg bertahun2
aku timba..sejak dari form 4 lg dah
merempit ke sekolah kan...bukan dekat..
dari Matang Pauh sampai Ayaq Itam tu..
hari2 naik jambatan pulau pinang...

So bab2 jem nih..terpaksa ler kuarkan semua
skill yg ada...keta ni pun satu.ikut suka hati mak
bapak depa jer nk tukaq2 lane..
dengan ada yg signal pun tak kasi..
main hentam jer..
tak perihatin langsung dgn penunggang motorsikal nih..

OII..!! org yg nek moto ni pun bayaq cukai jalan jugak tau..
bukan hangpa jer yang bayaq..awat ingat org yg nek moto
ni bayaq RM 2 hinggit jer ka?
HELLO..
Kami pun ada pakai keta gak...bayaq gak cukai jalan utk
keta..cuma nk pi keja nek moto jer..
jadi tolong ler jgn pandang sblh mata jer..
bertimbang rasa skit la kan..

kalau dah korang tersangkut dlm jem..jgn ler nk blok
jalan tu sampai org yg nek moto pun tk leh jalan..
untung gak kan kitaorg nek moto..
kureng skit sesak kat jalan tuh..

Jadi pd pemandu kereta semua..
bertimbang rasa le sama ngan yg beroda dua nih..
kami pun sayang nyawa juga..
kalau nk belok tu tgk ler side mirror dulu ye..

Dah tua2 nih nk merempit pun dah rasa penat :p

pikir2 kan lah ye

1 comment: