alampauh

Thursday, May 19, 2011

XTVT rumah bujang jam 1.15 pagi..!!!

Alkisahnya...

 Macam mana aku nak mulakan cereta ni hah?!
satu pendedahan ni..
cereta aku dan adik aku
Ya la kan cereta pasal orang-orang bujang ni kan..
mesti hangpa semua dok pikiaq apa la yang
budak-budak bujang dua ekoq ni dok
buat tengah-tengah malam buta ni kan..
malam ker atau pun lebih tepat aku kata pagi-pagi buta...
sebanarnya tak dak apa pun..
cuma malam tadi...
lepas aku balik main badminton..
mcm biasa la kan..setiap isnin dan rabu aku main
badminton..
balik dengan basah kuyup...ya la..hujan lebat..
tapi aku pakai raincoat ler..
sampai umah mandi-manda skit..
pastu tgk tv...hmm astro..rancangan kureng menarik
aku pun apa lagi...on lappy aku lah kan..
uih bnyk kebun 'FB' aku kena jenguk
sedaq tak sedaq dah pukul satu suku pagi..
tetiba jer adik tanya soklan cepu mas...
"Nak menicah tak"
*menicah org KL ni kata apa ye? colek kot
aku kata kalau hang rajin nk kait buah tu ok la.
Dia pun merajinkan diri kait buah pelam kat depan umah sewa aku tuh..
untungkan sewa rumah yg ada pokok buah nih..
sewa rumah sekali dpt dengan pokok2 buah tu..
apa lagi pukul 1.30 pagi xtvt menicah a.k.a colek bermula..
tapi tak lah bnyk, cuma 2 biji jer..
cukup ler kan sorang sebiji.
Yg bestnya buah pelam depan rumah aku ni mmg sedap.
dah 2-3 kali aku bawa balik kampung...
dan depa mmg suka kalau buat kerabu pelam..
yg best nya buah nih tak masam..
lemak, cruncy n juicy...
ok tak xtvt ni? rasanya utk yg nk kurus mmg ok kot..
Makan mmg sedap..
cuma aku harap esok aku tak sakit perut sudah

"aku mmg tk tipu, buah mempelam ni mmg best"

2 comments:

  1. bawak seplastik dua mempelam tuk jiran ko nieh yer....hhehehe

    ReplyDelete
  2. lau nak share post pasal bidadari tuh amik lah..
    ok saja.. menda baik harus dikongsi :)

    thnx for reading my blog :)

    ReplyDelete