alampauh

Monday, May 23, 2011

Si Lanun...Jack Sparrow

alkisahnya:

"Watch Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Online"
Hmm apa yg dicorat-coret kat sini..
review pasal filem tu?
layakkah aku? Tapi rasanya boleh kot
dr kaca mata aku nih..
org yg tak pakai cermin mata tk leh guna ayat nih
hehehe
Aku pi tgk kt mid valley..sbb dpt tiket free...
kalau tk mmg tk pi ler mid valley tu..
parking jenuh cari..

ok la..cerita pasal lanun nih..
bagi sesiapa yg dh tgk movie ni yg lepas2
mesti kena tonton la...
bg aku cerita ni best, menarik n lawak..
boleh ditonton seisi keluarga
kecuali ada ler part yg sikit2 tu...yg tk berapa
elok utk budak2..tp tk le melampau sgt pun..

biasa la kan cerita lanun ni...berkisar pasal
cmna si jack sparrow nk lepaskan
diri dr masalah hidup dia..

aksi bg movie ni ok..
part yg aku paling suka masa
depa nk tangkap ikan duyung..
memang menarik...tk terpikir plak
aku duyung ganazz giler...tp mmg best arr part tu..
Pirates_Mermaids_01

lawak? mcm biasa la kan...mmg lawak
bg yg memahami lah ye...
kalau tk paham tuh buat2 gelak jer ler...

tp apa yg buat spoil skit..
hmm Kiera knightly dan Orlando Bloom
tak de dlm crita kali ni..
ganti dgn Penelope Cruz..
bg aku kurang skit ler..
sbb kureng menjadi skit lawak dia..


Tapi secara keseluruhan mmg boleh utk ditonton...
rating?

cerita: 6.5/10 (sbb tergantung)
aksi : 7.5/10 (aku suker mermaid)
lawak : 6.5/10 (miss kiera n orlando)
sinematografi : 7/10 (ok ler...)
kerusi dlm panggung : 3 (sbb dpt 3rd row dr depan..huhu)

jd tu dr pandangan aku lah ye...korang?
tepuk dada tanya selera, seluk poket kira duit..
kalau ada lebih leh ler pi tgk..
;)

3 comments:

  1. dah dapat tiket preee banyak songeh plakkkk heheh

    ReplyDelete
  2. tiket free pun kalau dok melangut(terdongak) kat depan tuh...feel lari lor..hahaha...

    ReplyDelete