alampauh

Saturday, May 21, 2011

Saturday..let the game begin

AL-Kisahnya:
Hmm...
Ari ni ada friendly game dgn Petronas/Affin bank/Broker..
So, ari untuk tgk camna prestasi aku..
ye la kan seminggu 2 kali asyik dok men badminton jr..
kalau isnin n rabu FB status aku mesti ajak korang men
badminton kan..hehehe

Pagi2 aku sampai kat Bank tetiba nampak ada org
dok tunggu kat gate..ler tak leh masuk bank plak!!
terpaksa ler aku meng'offer'kan diri settle masalah tuh..ish
potong stim betoi lah..

Yg security nih tk buat keja ker..
aku tanya kat sec di lobi tuh..
"apsal tk bg masuk org yg kt gate tuh"
"kitaorg tak dpt apa2 surat pun" selamba dia jawab
aik tak dapat? aku tepon org2 yg organise
game nih depa kata dah bagi.
lepas tuh aku suruh check sistem..

nak tau apa dia cakap...
"saya tak de akses utk sistem tuh"
ler kalau tak der akses watpa ko tercongok
kat situ...
penat jer makcik sblh
aku tu key-in dlm sistem...
tapi apa pun semua settle lah..



keputusan perlawanan..
yey..aku menang..
tahniah jugak buat partner aku..
Muhammad Husin
ye la kan letak ranking aku 2nd last..huhuhu
ingat aku ni tak terer ke..HAHAHA riak takabur
yg penting aku MENANG...

pic? hari ni cam tak de hati nk snap pic plak
nanti aku mintak kat organizer je la..depa yg dok
asyik tangkap gambar..
kalau aku tangkap pic aku tak de plak
hehehe gila glem gak ye.

tetiba tadi kat berita ada kisah tanah runtuh..
kesian nyer aku tgk...simpati
dah ler anak2 yatim..

setakat yg aku dengar:
24 mangsa yg tertimbus...
12 berjaya dibawa keluar...tetapi 5 meninggal..
12 lagi masih tertimbus..

sama2lah kita berdoa semoga semuanya selamat
dan al-fatihah buat mangsa2 yg meninggal dunia..
semoga roh mereka ditempatkan bersama
golongan yg terpilih..
AMIN





No comments:

Post a Comment