alampauh

Sunday, May 8, 2011

Movie...THOR

ALkisahnya:

...MoviE
Hari sabtu, tk de apa2 program, so rancang tgk wayang ler...
bukan apa, kat wayang la ni tgh dok tayang ceta genre kesukaan aku...
Hahaha..pada yg minat ngan MARVEL comic tu mesti teruja nk nengokkan??..
Aku rasa mcm lepas ni ada berderet2 lagi movie adaptasi dr marvel comic ni akan masuk panggung...
BEST!! BEST!!..x-men, captain america......n many more..

Berbalik kpd ceta THOR nih..
kalau nk tgk tu, rasanya bg yg tk gemar ceta2 adiwira nih mmg tk yah pegi ler..
kalau nk pi juga at least kena ada info skit ler pasal komik2 ni kan..
bukan susah pun..skrg nih internet mcm bleh google..
taip jer.. S.H.I.E.L.D. , Stark, Marvel Comics...tu antara infonya ler...
Sbbnya ceta2 comic marvel ni ada gak sangkut paut...

aku suka ceta cm ni sbb dah sah2 tipu/fantasi jer kan..
jd klu dah tau tipu tu...tk ler rasa 'ditipu' masa tgk movie tu..
ni kalau ceta2 yg konon manusia biasa..tapi 'keheroan' dia kekdg tk logik langsug...
mmg rasa kena tipu idup2 kan, tk real langsung...wpun hakikatnya dh mmg wayangkan...hehehe
Tp semua tuh bergantung pd selera wayang masing2 ler...
aku tak kata apa...sapa nk tonton, tonton lah...duit masing2...
And movie THOR ni , ok lah...aksi dia kureng skit...tk bnyk lawan...
kalau ada lawan pun, kejap sgt...besa la kan klu tgk ceta adiwira2 ni
kita nk tgk dia punya 'power'..so boleh ler...aku bg 6.5/10 jer la...heheeh

*Full Name :Thor Odinson
*Species : Asgardian
*Place of Origin : Asgard
*Abalities:Superhuman strenght,
 speed, durability
and longevity (via the golden apples of Idunn)
Weapon : Mjolnir (hammer)
Weapon abilities:
  • Flight

  • Energy absorption & projection

  • Weather manipulation

  • Dimensional transportation

  • Electric manipulation


  • to be continue...post panjang2 nanti hgpa tk larat baca plak!!! ;P
    Full nameThor Odinson

    Full nameThor Odinson

    No comments:

    Post a Comment