alampauh

Sunday, April 3, 2011

a VeRY ProDucTIvE WeeKEnd..!!


ok! back to the bisnes..ujung minggu lepas adik aku pi Melaka..so aku dok umah sorang...Hari sabtu owner umah mai nak pebaik tangki ayaq yg bocor...asyik bocor je tangki nih...dulu dh bocor...aku balik kg seminggu...lepaih tuh dpt bil...mak aiii...seratus lebih..gilorr arrr...so baju terpaksa antar dobi...hahaha td kata rajin kan...tp baju hantar dobi...ye la tak leh pakai 'anak dara jepun' tuh..
Lepaih antar baju, pi shopping kat TESCO Shah Alam...1st time pi situ, dh 2 tahun dok Shah Alam, ni ler 1st time pi situ...hehe...saja jer pi survey2 harga barang...beli skit barang dapur..tetiba terbeli berus lantai...so sampai umah jadi rajin plak...cuci bilik ayaq...kira lip lap lip lap ler bilik ayaq umah aku. Pastu cuci dapur yg dah lama tak guna...gas pun baru jer beli slps 2
minggu tkdak gas masak.
Hari Ahad sambung mood rajin...'anak dara jepun' dah boleh guna...so basuh plak 'kain2 buruk' yg ada kat dapur..cuci peti ais,kemas rumah...dan rajin plak nak buat salad buah...hehe salad ni favourite family aku...nak resepi? senang jer...

ini lah resepinya:
Buah-buahan segar...(ikut suka masing2)
buah kering...(aku suka boh kismis n aprikot kering)
fruits salad dressing/sos salad buah..(aku slalu guna yg lady's choice)
ayaq garam :)

cara2 buat:
senang jer..potong buah ikut camna yg korang nak...rendam ngan ayaq garam dlm 30 minit...boh dlm peti sejuk...buah kering tk yah rendam...then lepaih tuh tos buah tu...dan campoq semua bahan2 tuh...siap....enak jika dihidang sejuk...hehe.

ni ler bahan yg aku guna, epal, pear,oren,capsicum,tomato n kismis.
Tp kali nih aku improvise skit..hehe guna apa yg ado je..
capsicum n tomato cherry pun aku boh...dah jadi salad fruit+vegi dah.. :)
ni bab yg paling malas skali...
nk potong buah2 tu bg jadi kiub2 kecik...huhu jenuh ler
ni ler final produk nyer. lepaih campoq semua bahan2 tuh...nyum2


BLURR: Malam td masa kuar amek baju kat dobi, rasa lapar, pi kedai makan..2 -3 kedai tutup...ceh..jumpa 1 kedai, Brutal Cafe, kat umah aku jer..hehehe...aku order nasi goreng kampung, tomyam ayam n ayaq laici...
then waiter tu mai bagitau laici abih, ok then, aku pesan fresh orange...pun abih...ok la...milo ais...tup2 aku dapat 'teh O ais'...whattttt???? mood malas nk bertengkar sbb org ramai...redha jer la...pastu nasi goreng n tomyam sampai...errrrr...dapat tomyam campoq plak dah..aduuhhh!!! mmg blur bro nih...malam ni aku redha jer...malas nk kecoh, lgpun order aku sampai awai...2 meja sblm aku masih tk dpt order depa..tgk muka pun dah masam...apa nk buat bukan salah aku....dah mmg waiter tuh BLURRRR...

@nan

3 comments:

  1. elehhh ko rasuah budak waiter tuh kan kan kan...tuh ko dapat dulu heheh

    ReplyDelete
  2. hahaha...mana ada rasuah nyer...waiter blurrr

    ReplyDelete