alampauh

Friday, April 22, 2011

kena 'AMBUSH'..

alkisahnya;

Ini ler Bos Besar aku...aku mmg kenai dia tapi dia tak berapa nk kenai aku ..hehehe...sapalah kita kan, macai jer...tp dia ok kot...selalu aku tgk ok jer...asyik senyum jer...tak tahu ler sbb aku tk pernah berurusan terus dgn dia. Tp apa pun TAHNIAH ye Bos sbb sambung lagi 5 tahun...harap2 'bertambah-tambah' ler rezeki org2 bawahan nih dibawah kepimpinan Bos... ;)

Dan nak dijadikan cerita...Ntah apa...tk de ribut tak amaran tetiba jer dia terjengul kat dept aku...yg mana tgh bergelak ketawa gumbira...semua tersentot..terbantot..tetiba jer semua jd well behave...bersopan santun berbudi bahasa...'Si Ain' yg selalu menjerit utk report position pun tetiba report pakai ST jer ( pd yg tk tau..ST tu kurang lebih cm YM or FBchat ler ..kitaorg punya internal messaging system)

So apa lagi semua switch mode kepada 'pelakon' berjaya....tetiba semua membz kan diri..tapi aku mmg time bz ..tk berlakon..mmg wat keja...hehehehe...
Orang yg paling terkantoi adalah jiran aku nih...hehehe..pandai plak berlakon ye...tetiba jer dgr nama aku sayup2 dipanggil..."Naannn...nannn..." ala-ala ucop wilcha n johan dok panggil 'Husin'..walhal dia tgh angkat gagang tepon (pura-pura tepon jer)...siap bagi isyarat tuk kemas meja..
awat tak nya...tempat kitaorg nih mmg port 'makanan'...almaklumlah kan tempat rezeki..

Last2 aku gak yg terkial2 dok cari tempat nak sorok semua benda tuh...huh mmg ler panik skit...yg dlm kotak tuh boleh ler letak jer bawah meja....yg sambal kicap tuh?!! lantak ler kan...aku letak jer kat meja ujung2 skit...nk wat cmna...ini semua gara2 "acap in the market"...pada yg paham tu paham ler...yg tak paham tu, buat2 paham jer ler.. ;0

Inilah bukti yg jelas lg nyata cmna keadaan sblm kena 'ambush' dgn Zeti. Penuhkan makan kat tempat nih...pisang goreng siap sambal kicap, creampuff....murah sungguh rezeki.. :) GOTCHA!!!



No comments:

Post a Comment