alampauh

Monday, April 18, 2011

hihi...i'm back

alkisahnya:
                   Ujung minggu lepas ada pcfair... So apa lagi...aku pun pi la sana. Ye la kan, my lappy gone. So have to find a new one. Aku pi nek komuter, dah lama tak nek komuter, nak drive keta keta, hmmm...paham2 je la kan...aku nih kan blur skit bab2 jln Key Ell nih..muhaha...padahal aku dah beli GARMIN...tak kisah ler...aku buat keputusan nak nek komuter...senang tk yah pikir pasal parking..takut tak dak paking plak kan. Makanya berlepas ler aku ke stesen komuter Shah Alam. Aku sampai jer terus train pun sampai, terkocoh2 jugak ler aku nak turun tangga tuh, almaklum ler OKU kan...lutut dah 2nd hand.
              Masa dok dlm train tu ada ler satu family Singh masuk...aku tengok ada sorang awek nih...buat dunno jer...ye la fmly singh tu ada ler 2-3 org tua. Tetiba awek tuh bangun bg makcik tua tuh duduk, ooo... ada gk belas kasihan dia rupanya...ish ish aku nih...cepat sangat menilai org...buruk tul perangai...lepas tuh sblh kanan aku ada plak sorang mamat nih...kalau tgk dressing...aku pun tak tau nak kategorikan...tetiba dia pun bangun bg sorang nenek tua duduk...sekali lagi aku terkejut...rupa2 nyer masih ada perasaan kasihankan org tua dlm bdk2 muda zaman ni...wpun cara pakaian aku tak tau fesyen apa. Pastu depan aku plak pakcik singh tadi dok dukung cucu dia. Cute giler cucu dia tuh. Besala kan, anak2 keturunan punjabi nih alis mata mmg cantik. Aku pun ingat nk buat baik ler kan. Nk bg dia duduk, tunggu ler kot2 dia pandang arah aku...tp tak..dia pandang arah lain. Tetiba pak arab yg duduk depan dia bangun bg seat tuh kat dia...ooo pak arab nih mesti tk mo kalah ngan muda-mudi Malaysia kan...hehehe...so niat aku nk bg seat kat pakcik tuh tk kesampaian lah...
                 Then sampai KL sentral aku singgah McD dulu pekena Double Crispy McChiken, dpt order dia bg Mcchiken kat aku, aik...dulu kfc, ni McD plak buat hal....ceh...tp aku mintak tukor ler..ye la bayar mahal. Satu lagi dia punya ayaq sprite cm rasa ayaq ais kosong jer...ada ler rasa gas skit2...hampeh tul...aku malas ler nk bertekak...minum jer la...aku pikir2 biar ler tak de gas n tak manis...baik skit utk kesihatan...hehhe...tu utk menyedapkan hati jer sebenarnya... Pastu tu aku teruskan perjalanan ke KLCC..samapai jer kat pcfair tuh...mak aaiii...org macam ulat taik...ramai nk mampussss... aku kalau bab2 org ramai nih mmg malas skit. Berhimpit bukan muhrim...cewahhh...tp mmg haram kan...tu mmg tk boleh dinafikan. Tp dh alang2 sampai...masuk le jugak...jalan punya jalan punya jalan...last2 aku tersangkut kat booth sony...saja nk try beli laptop jenama lain plak. Pikir punya pikir punya pikir, aku angkat gak...SONY VAIO punya laptop. Bukan apa, tertarik ngan free gift dia. Mmg rambang mata dok lama kat sini...cm nk angkut jer semua. Nk swipe kad plak problem...so kena pi cr atm plak...beratur mak aiii....panjang giler....nk wat cmna terpaksa ler jugak...So abih ler duit simpanan aku utk beli DSLR...tahun2 mendatang la plak kot..kalau ada rezeki...
                Dah abih bab beli tuh bab nk balik plak...orang punya ler ramai dok tunggu train nk blk pi Klang...huhuhu...dah ler aku usung bnyk barang...cobaan....Dan akhirnnya sampai gak umah...letih giler seharian dok berjalan n berdiri jer....dah sampai umah apa lagi...mandi, pastu godek2 ler laptop baru...tp kan cam kecewa skit ngan graphic dia...mmg aku dah tgk masa kt pcfair tuh..tp dh blk umah nih rasa mcm...hmmm....miss my old lappy....graphic dia superb!! tp mmg ler sesetengah part tu mmg lg best dr laptop lama aku...hmm....nanti ler...kita upgradekan kan dia...tunggu ler 2-3 tahun lg kot...muhahahaha...belajar je la terima seadanya...

               Lepas tu baru terpikir...laptop aku nih nk letak kat mana???!! Alamak trauma ler kalau nk tinggal kat umah...kang hilang lagi....huhuh TIDAKKKK..!!! aku tertekan...unnecessary stress la plak....kat mana aku nk sorok laptop aku nih???!!

1 comment: