alampauh

Saturday, February 19, 2011

cEriTa HarI jumAAt..!!

ALKISAH...

Selamat Hari Jumaat! Penghulu segala hari...dan kisah
aku pd hari ini...hmm..cm besa la kan. Pagi sampai tmpt keja, buat tu skit, buat ni skit...alih
2 tgk
jam dah pukul 10. Dah malas nk turun breakfast...lagipun 'jiran' aku MC. Usai solat subuh, teti
ba dpt sms, MC, uih awai dia pi kilnik...hehehehe....So tk breakfast la aku ari nih. tkpa la ingat time lu
nch nanti nk mkn ayam bakar IB.

Ni le tempat yg bernama LANAI...
clubhouse utk staff BNM...ok tak?



Then driver kata nk pi Lanai je. OK la. Tukar menu...LASAGNA...ya la kan adat org menumpang tkleh bnyk kore... ikut je la kan....sampai je Lanai, yg angan2 nk mkn Lasagna hilang entah kemana....perut melayu katakan...order nasi goreng..hahaha...dh brapa hari tk jamah nasi..asyik mkn merapu jer...


Lepas order mknn, dok borak2, sembang2 gebang2....tg
k jam dah dekat 1.20, ayaq je yg sampai...makan tk sampai2...waduh-waduh..ngapain bisa jd begini? lepas tu 'kepala' waiter mai ckp mknn blum siap...bnyk customer...ceh...cmna nih...alamak nampak gayanya kena minum ayaq je la aku tghhari nih..dah la pg tak bfast, ni order tak sampai plak..nasib la kan. Apa boleh buat ayaq pun ayaq la...janji berisi skit perut aku w/pun ngan ayaq jer.
model2 utk blog aku nih...hahaha















" TA...DAAA....ni je order yg sampai.... tunggu punya la lama...ish ish... :( "

















Akhirnya, kitaorg minum n pi solat Jumaat
dulu...lepas abih solat jumaat baru mai sini balik utk makannnnnn...arghhh..10sen tul...apa la nasib aku hari ni...



dah nk buat cmna...minum je la labu..dah tu je yg ada.













Then, lepas solat jumaat, pi balik lanai utk makan...


















Dan akhirnya, mkanan yg dinanti2kan tiba jua...












Part2
Malam tu plak...adik aku ajak pi Alamanda, tgk wayang. Kunun nk tgk "i am number 4"....tp tarikh mula tayangan 24/02....aduh kena lagik...so kitaorg pilih jer movie yg ada...dan "SANCTUM 3D" yg terpilih....ok la aku pun tk pernah tgk 3D kat wayang...mahal siot tiket..rm17..ok la ok la.....nk try 3D punya pasal kan.

ni pawagam yg slalu dikunjungi klau nk tgk movie....












Ulasan filem:


hahaha...nk mengulas konan...perut memulas tau ler..ok la aku just wanna try my skill. Jalan cerita ok la..base on true story katanya..entah betul ke idak..pada yg baru menonton movie 3D, ikut citarasa masing2 la..bg aku aku bg 6/10 jer...sbb adengan 3D dia kdg2 nampak best kdg2 hampeh. aku lebih suka tgk yg biasa. 3D nih kekadang buat filem tu nampak tak real...mungkin sbb masih kureng smooth teknologi tu...setengah adengan tu mmg nampak fake sgt...tk real langsung...da tu plak kena pakai 'cermin mata 3D' lg...dr bermata 4, jd mata 6 aku nih...tp ok la masih boleh dibuat koleksi utk tgk time2 boring...


the journey will continue...

No comments:

Post a Comment